Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/pojke-anhallen-for-knivdad-pa-skola/

Sverige

Pojke anhållen för knivdåd på skola

Den 15-årige pojken som under måndagen greps misstänkt för försök till mord efter ett knivdåd mot en skolelev på en skola i Trelleborg har anhållits, uppger polis för TT.

TT Text

– Ja, han är anhållen och misstänkt på sannolika skäl, säger polisens utredare Andreas Hermann.

Larmet kom in till polisen via SOS Alarm vid lunchtid på måndagen. I samband med ett bråk inne på skolan hade en person fått skär- eller stickskador. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit. Händelsen inträffade i en kafédel på skolan och offret vårdades under måndagen för livshotande skador.

Polisen fick tidigt uppgifter om vem som skulle kunna ligga bakom dådet och genomförde husrannsakan på flera adresser – men utan resultat. Men sedan kom den misstänkte själv in till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig. Pojken har förhörts, men polisen är förtegen om den misstänktes inställning till det inträffade eller vad som föranlett den våldsamma händelsen på skolan.

– Han hördes igår kväll initialt. Jag kan inte säga så mycket om förhöret, mer än att hans försvarare var med och socialtjänsten, säger Andreas Hermann.

Läs mer: En gripen efter knivdåd på skola i Trelleborg

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt