Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 06:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/pojke-foll-ur-karusell-allvarligt-skadad/

SVERIGE

Pojke föll ur karusell – allvarligt skadad

Olyckan skedde på Skara sommarland vid 19-tiden på torsdagskvällen.
Olyckan skedde på Skara sommarland vid 19-tiden på torsdagskvällen. Foto: Henrik Jansson GT/Expressen

En tioårig pojke fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter att under färd ha fallit ur en karusell på Skara sommarland på torsdagskvällen.

TT Text

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 19 på torsdagen.

Skara sommarlands vd Janne Nilsson bekräftar för Skaraborgs Läns Tidning att pojken fallit ur attraktionen Rodeo.

– Vi ska reda ut händelsen. Vi vet inte i detalj vad som har hänt men attraktionen är dock avstängd tills vi gör det, säger han.

Vidare skriver tidningen att pojken ska opereras för frakturer.

Olyckan ska ha skett strax innan stängning och ett antal besökare såg när pojken föll ur karusellen.

– Många höll om sina barn och var jätteskärrade. Jag fick höra att en pojke ramlat ur en karusell och att det var en rätt rejäl olycka, säger ögonvittnet Ariana Sosraci till Expressen.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. Det finns ingen misstänkt. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning med syfte att utreda vad som orsakat olyckan.

För två år sedan skadades en åttaårig pojke allvarligt då han föll ur samma karusell, skriver SKLT.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt