Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 21:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/pojke-i-femarsaldern-anfallen-av-pitbull/

SVERIGE

Pojke i femårsåldern anfallen av pitbull

En pojke i femårsåldern har blivit anfallen av en pitbullhund vid Wavrinskys plats i Göteborg.

Vid 14.39 fick polisen in ett samtal om att en pitbull anfallit ett barn i femårsåldern, och försökt bita pojken i huvudet och halsen. Pojkens mamma lyckades dock tvinga bort hunden.

Enligt polisen ska pojken inte ha blivit skadad i händelsen tack vare mammans ingripande.

Hundägaren lämnade platsen med hunden innan polisen anlände på plats. En anmälan kommer upprättas om försök till misshandel. Polisen jobbar nu med att säkra vittnesuppgifter och undersöka övervakningskameror på platsen.

– Det är sannolikt att det funnits personer i närheten som sett hela händelseförloppet, säger Hans Jörgen Ostler på polisen.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt