Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/pojke-omhaktad-for-polismordet-i-goteborg/

SVERIGE

Pojke omhäktad för polismordet i Göteborg

Minnesstund för den ihjälskjutne polismannen i Biskopsgården.
Minnesstund för den ihjälskjutne polismannen i Biskopsgården. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

17-åringen fortsätter att neka till att ha skjutit ihjäl en polis i Biskopsgården. Under fredagsförmiddagen omhäktades pojken, fortsatt misstänkt för både mord och mordförsök.

TT Text

Pojken greps den 3 juli misstänkt för mordet den 30 juni, då en polisman i tjänst sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg. Vid den första häktningsförhandlingen dagen efter gripandet nekade 17-åringen till brott, men häktades trots det och belades även med restriktioner.

Under fredagen begärde åklagaren pojken omhäktad, vilket Göteborgs tingsrätt gick med på. Nästa häktningsförhandling ska hållas senast den 2 augusti.

Enligt 17-åringens advokat Hans Palm fortsätter pojken att neka till att ha utfört skjutningen. Den misstänkte protesterar också mot att vara belagd med restriktioner.

– Självklart. Det följer ju med att man nekar, då vill man ju varken gå med på att vara häktad eller ha några restriktioner. Det är ju logiskt. I övrigt kan jag inte säga mer, yppandeförbud råder, säger Palm.

Restriktionerna innebär bland annat att åklagaren får besluta att 17-åringen inte får vistas tillsammans med andra intagna, inte får följa vad som händer i omvärlden och inte får ta emot besök.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt