Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisaspirant-lisa-nabo-vid-rodret-nar-ssu-talar-tuffare-om-brott-och-invandring/

SVENSK POLITIK

Polisaspirant Lisa Nåbo vid rodret när SSU talar tuffare om brott och invandring

För Polismyndigheten kan det vara känsligt när polisanställda politiker intervjuas. Det får inte uppfattas som att de uttalar sig för Polisens räkning. Yttrandena i denna artikel står för Lisa Nåbo själv, i hennes egenskap av SSU:s förbundsordförande.
Foto: Thomas Karlsson

Nya SSU-basen Lisa Nåbo jobbar som polisaspirant i ett Linköping som skakas av skjutningar och mord. Sen tar hon kvällståget till Stockholm, träder in i maktens rum med Stefan Löfven och Magdalena Andersson.

När SSU går mot tuffare tag i migration och kriminalpolitik är det perfekt med en polis vid rodret, tycker somliga. Andra sörjer utvecklingen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.