Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisaspirant-lisa-nabo-vid-rodret-nar-ssu-talar-tuffare-om-brott-och-invandring/

SVENSK POLITIK

Polisaspirant Lisa Nåbo vid rodret när SSU talar tuffare om brott och invandring

För Polismyndigheten kan det vara känsligt när polisanställda politiker intervjuas. Det får inte uppfattas som att de uttalar sig för Polisens räkning. Yttrandena i denna artikel står för Lisa Nåbo själv, i hennes egenskap av SSU:s förbundsordförande.
För Polismyndigheten kan det vara känsligt när polisanställda politiker intervjuas. Det får inte uppfattas som att de uttalar sig för Polisens räkning. Yttrandena i denna artikel står för Lisa Nåbo själv, i hennes egenskap av SSU:s förbundsordförande. Foto: Thomas Karlsson

Nya SSU-basen Lisa Nåbo jobbar som polisaspirant i ett Linköping som skakas av skjutningar och mord. Sen tar hon kvällståget till Stockholm, träder in i maktens rum med Stefan Löfven och Magdalena Andersson.

När SSU går mot tuffare tag i migration och kriminalpolitik är det perfekt med en polis vid rodret, tycker somliga. Andra sörjer utvecklingen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in