Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 14:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisen-bekraftar-fyndet-i-boras-ar-mansklig-kvarleva/

SVERIGE

Polisen bekräftar: Fyndet i Borås är mänsklig kvarleva

I lördags hittades vad som antogs vara kvarlevor av en människa vid Pickesjön i Borås. Nu bekräftar polisen att det rör sig om en mänsklig kvarleva.

– Det mesta tyder på att det är ett brott som har begåtts, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Lördagen den 9 oktober larmades polisen om ett fynd i ett friluftsområde vid Pickesjön, strax utanför Borås. En förundersökning om mord inleddes och hundpatruller sökte under helgen i området.

– Det har gjorts ytterligare fynd och det mesta talar för att det är kvarlevor från en människa. Men vi måste först få det bekräftat från rättsmedicin som gör en analys, sade Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen till DN på söndagen.

Nu bekräftar polisen på sin hemsida att fyndet utgörs av mänsklig kvarleva. Några mer precisa uppgifter om kvarlevan lämnas inte, men polisen har ännu inte kunnat fastställa kön eller ålder på den döda personen.

Hur länge kvarlevorna legat i terrängen är heller inte klargjort, men det rör sig inte om någon ”jättelång tid”, enligt Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

– Man fortsätter att jobba med det. Det vore bra att få lite mer information för att kunna jobba med utredningen, säger han.

Förundersökningen fortlöper och polisens prioritet är nu att fastställa den dödas identitet. Enligt Peter Adlersson finns det omständigheter som tyder på att personen har bragts om livet.

– Det är mycket som tyder på det. Det mesta tyder på att det är ett brott som har begåtts, säger han.

Personer som kan ha gjort relevanta iakttagelser i området kring den 9 oktober, men även vid andra tidpunkter, ombeds kontakta polisen.

– Vi vill gärna ha in tips om tiden före fynden. Eller om någon saknar någon person som inte är anmäld som försvunnen, säger Peter Adlersson.

Läs DN:s nyheter från Västsverige.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Borås
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt