Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 18:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisen-soker-efter-kidnappare-i-goteborg/

Sverige

Polisen söker efter kidnappare i Göteborg

En man blev vid sextiden på söndagskvällen bortförd från Nils Ericsonterminalen i Göteborg, rapporterar P4 Göteborg. Han kunde en tid senare undfly sina kidnappare, men polisen uppger för DN att de fortfarande inte har gripit någon misstänkt.

Polisen är förtegen om den händelse som inträffade vid Nils Ericsonterminalen i centrala Göteborg på söndagskvällen. Vid 18-tiden blev en man bortförd av en grupp personer. Han släpptes, eller lyckades fly, en stund senare och ska inte ha fått några allvarliga skador.

– Vi var osäkra på om det skulle rubriceras som olaga frihetsberövande eller människorov, men jag har precis fått höra att det är misstäkt människorov, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisregion Väst till DN.

Ingen är gripen och Jenny Widén vill inte säga om polisen har kunnat identifiera några misstänkta för brottet.

– Jag kan inte gå in på det, utan det är en fortsatt utredning, säger hon.

Hon vill inte heller kommentera vad gärningsmännen skulle kunna tänkas ha haft för motiv, men konstaterar att det inte handlar om ett rån.

Läs mer om vad som händer i Göteborg.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt