Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 07:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisen-tar-hjalp-efter-hundrade-stenkastningen/

SVERIGE

Polisen tar hjälp efter hundrade stenkastningen

Polisen ryckte under förra veckan ut till E65 efter ett nytt fall av stenkastning mot danska bilister.
Polisen ryckte under förra veckan ut till E65 efter ett nytt fall av stenkastning mot danska bilister. Foto: Olle Näslund

Över hundra bilar har blivit utsatta för stenkastningen på E65:an i Skåne. Majoriteten av de utsatta bilarna har varit danskregistrerade.

TT Text

Polisen har nu skickat en begäran om hjälp från gärningsmannaprofilgruppen, skriver Kvällsposten.

– Vi känner att vi behöver ta ett vidare steg. Vi har ju då avhört alla som är drabbade och i de förhören har vi vaskat ur ett antal kriterium, uppgifter, likheter och skillnader, Ewa-Gun Westford, på polisen i södra Skåne till TT.

– Dessa uppgifter tänker vi delge gärningsmannaprofilgruppen, sen är det dem som har kompetensen om det låter sig göras.

Det är polisens nationella operativa avdelning, Noa, som tillhandahåller gärningsmannaprofilgruppen. Gruppen består av åtta polismän, specialiserade på att delta i olika utredningar av nationell brottslighet.

Läs mer nyheter från Skåne här.

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt