Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 13:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisens-budgetunderskott-okar-riskerar-att-sla-mot-arbetet-mot-organiserad-brottslighet/

SVERIGE

Polisens budgetunderskott ökar - riskerar att slå mot arbetet mot organiserad brottslighet

Polisen räknar med att gå back med en halv miljard kronor i år. Underskottet har lett till hårda sparkrav. Enligt DN:s poliskällor riskerar de att slå mot såväl arbetet mot den organiserade brottsligheten som mot det lokala, brottsförebyggande arbetet.

– Det råder stor diskrepans mellan ambition och verklighet, säger Martin Marmgren, områdespolis i Järva i nordvästra Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.