Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 08:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/polisens-lista-speglar-inte-alls-omradena/

SVERIGE

”Polisens lista speglar inte alls områdena”

Bilder tagna på den minnesplats där en 24-åring sköts på Norrby torg förra året. Norrby blir utgångspunkten för det pilotprojekt för trygghet som nyligen satts igång i Borås stad.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Polisens lägesbild över utsatta områden i Sverige har kallats godtycklig och subjektiv – och kritiserats för att inte ta nog hänsyn till hur medborgarna beskriver läget.

Nu vill Borås stad, i samarbete med Göteborgs universitet, ta fram så kallade ”medskapande lägesbilder” för att räta ut konstaterade brister i polisens bedömning.

– Polisens lista speglar inte alls förhållandet i de här områdena, säger Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning på GU.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.