Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 15:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/poliser-i-sociala-medier-kritiseras-lopt-amok-i-sverige/

SVERIGE

Poliser i sociala medier kritiseras – ”löpt amok i Sverige”

Viktor Adolphson är en av poliserna som är aktiva i sociala medier. Han anser att Polismyndigheten borde ta fram regler för hur kåren ska bete sig på internet.
Foto: Jonas Lindkvist

Polisers privata konton på sociala medier når miljonpublik, visar en kartläggning som DN gjort. Samtidigt riktas kritik mot en del av innehållet när gränsen mellan seriös arbetsvardag och känslosamma upplevelser suddas ut.

– Är man i uniform ska det signalera att man är seriös. Då rimmar det illa att man hanterar uniformen på ett oaktsamt sätt, säger polisen Viktor Adolphson, som driver Twitterkontot YB_Sodermalm.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.