Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 13:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/politiska-ytterkanter-vill-kampanja-utanfor-jarvaveckan/

SVERIGE

Politiska ytterkanter vill kampanja utanför Järvaveckan

Ahmed Abdirahman väntar rekordmånga deltagare till Järvaveckan i år, 60 000 personer. ”Vi kommer ha ett stort arrangemang med väldigt mycket idrott och över 2 000 barn som springer första dagen. Det känns bra, det är ett spännande år med valet och mycket som händer.”
Foto: Beatrice Lundborg

Järvaveckan väntas locka rekordmånga deltagare i år.

Samtidigt vill politiska ytterkanter passa på att kampanja. De högerextrema partierna Alternativ för Sverige och Rasmus Paludans Stram Kurs har ansökt hos polisen att demonstrera utanför entrén, i likhet med partiet Nyans som har islamisk profil.

– Säkerheten är en polisiär fråga. Vi är förberedda och har tagit höjd för att det är valår, säger Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.