Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/presstraff-med-ygeman-om-arbetskraftsinvandring/

SVERIGE

Regeringen skärper reglerna för arbetskraftsinvandring

Videon är 11 min lång. Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman presenterar en nyhet kopplad till frågor som rör arbetskraftsinvandring. Deltar gör också Johan Lindholm, ordförande för Svenska Byggnadsarbetarförbundet.

Regeringen skärper reglerna för arbetskraftsinvandring bland annat genom att arbetsgivare ska rapportera till Migrationsverket om hur anställningsavtal ser ut och om eventuella försämringar av villkoren – samtidigt som fackförbund ska få yttra sig om avtalen.

Man vill också återinföra arbetsmarknadsprövning, där arbetskraftsinvandring ska tillåtas bara i de branscher där det råder brist på arbetskraft.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.