Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 12:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ragip-finns-pa-turkiets-lista-pekas-ut-som-pkk-terrorist/

SVERIGE

Ragip finns på Turkiets lista – pekas ut som PKK-terrorist

Ragip Zarakolu kallar Turkiets krav om utlämningar för ”rena trakasserier”. Han tror på att Sverige håller fast vid mänskliga rättigheter.
Ragip Zarakolu kallar Turkiets krav om utlämningar för ”rena trakasserier”. Han tror på att Sverige håller fast vid mänskliga rättigheter. Foto: Magnus Hallgren

Människorättsaktivisten och journalisten Ragip Zarakolu är en av de 33 personer som Turkiet vill få utlämnade. Återigen pekas han ut som PKK-anhängare, något som han menar är en absurd anklagelse. Hans tro på de svenska institutionerna är stark.

– Jag är inte rädd. Om jag var det, skulle jag inte vara människorättsaktivist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.