Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-02 08:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/rattsexpert-besluten-om-tims-utvisning-innehaller-flera-brister/

SVERIGE

Rättsexpert: Besluten om Tims utvisning innehåller flera brister

Tim tvångsomhändertogs när han var 11 dagar gammal. Han har bott i ett familjehem på Österlen i nästan hela sitt liv men snart ska han utvisas till Nigeria efter beslut i migrationsdomstolen.
Foto: Anders Hansson

Bristande beslutsunderlag och felaktiga bedömningar. Enligt Louise Dane, doktor i offentlig rätt, finns flera svagheter i Migrationsverkets och Migrationsdomstolens uppmärksammade avslag på snart treårige Tims asylansökan.

– Redan i dag är det fullt möjligt att bevilja Tim uppehållstillstånd enligt de regler som finns i utlänningslagen, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.