Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regeringen-forbereder-for-flera-nedstangningar/

SVERIGE

Regeringen förbereder för flera nedstängningar

1 min 54 sek. - Det finns en påtaglig risk för en tredje våg av smittspridningen, säger socialminister Lena Hallengren (S). Därför förbereder regeringen nedstängningar av flera verksamheter, bland annat handelsplatser, restauranger och gym och sportanläggningar.

Med hänvisning till hotet om en tredje smittvåg presenterar regeringen en ny förordning med stöd av pandemilagen. Det kan bli aktuellt att stänga delar av Sverige, varnar socialministern Lena Hallengren, om risken för en tredje våg bedöms vara hög.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.