Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-22 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regeringen-skarper-tonen-mot-trafikverket-jarnvag-och-vag-maste-byggas-billigare/

SVERIGE

Regeringen skärper tonen mot Trafikverket: Järnväg och väg måste byggas billigare

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) fotograferad tidigare i höst på Göteborgs central.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Regeringen har hoppats klara bygget av den omdiskuterade ”höghastighetsjärnvägen” till en kostnad av högst 205 miljarder.

Det är ett tufft mål och infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) oroas nu för att Trafikverkets kostnader för att bygga både järnväg och väg ökar för snabbt. Han säger till DN:

– Vi kan inte bygga dyrare än i andra länder. Vi såg i fjol ett trendbrott uppåt. Vi måste helt enkelt få mer järnväg för pengarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.