Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 10:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regeringen-tillsatter-krisgrupp-om-mans-vald-mot-kvinnor/

SVERIGE

Regeringen vill skärpa straffen för mäns våld mot kvinnor

6 min 31 sek. – Ett åtgärdsprogram är på väg att tas fram. Vi hoppas kunna komma tillbaka och presentera det i närtid, säger Märta Stenevi och tillägger att det handlar om ett brett program mot våld mot kvinnor.

Regeringen lägger fram fyra nya förslag om straffskärpning för kvinnofridskränkning. Det framkom efter partisamtalen som jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP) hade kallat till om kvinnovåld.

– Vi måste ha en nollvision när gäller mäns våld mot kvinnor och inget barn ska behöva förlora sin förälder på det här sättet, säger Märta Stenevi.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.