Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regeringens-klimatkollegium-skulle-driva-pa-omstallningen-anvands-inte/

SVERIGE

Regeringens klimatkollegium skulle driva på omställningen – används inte

”Som ledare får vi aldrig låta en kris överskugga en annan. Vi måste bara jobba hårdare”, sa Magdalena Andersson på miljö- och klimatkonferensen Stockholm +50. Samtidigt har regeringens breda klimatarbete trappats ned.
Foto: Jessica Gow/TT


Regeringens breda arbete med klimatpolitik har trappats ned – trots att det ska vara ett prioriterat område. Sedan Magdalena Anderssons regering tillträdde har det kollegium där ministrar ska mötas för att driva på klimatarbetet inte använts någon gång.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.