Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regeringens-krissamordnare-vi-far-leva-med-viruset-under-hela-nasta-ar/

Svensk politik

Regeringens krissamordnare: Vi får leva med viruset under hela nästa år

Enligt Elisabeth Backteman, som leder regeringens krishantering, måste svenskarna förbereda sig fysiskt och mentalt på att viruset kommer att påverka samhället under lång tid framöver. ”Handhygien, avstånd och att vara hemma om man känner sig risig eller varit i nära kontakt med någon som är sjuk. Det tror jag att vi behöver bära med oss” säger hon.
Enligt Elisabeth Backteman, som leder regeringens krishantering, måste svenskarna förbereda sig fysiskt och mentalt på att viruset kommer att påverka samhället under lång tid framöver. ”Handhygien, avstånd och att vara hemma om man känner sig risig eller varit i nära kontakt med någon som är sjuk. Det tror jag att vi behöver bära med oss” säger hon. Foto: Elin Åberg

2020 går mot sitt slut, men pandemin har bara börjat.

Chefen för regeringskansliets krisarbete Elisabeth Backteman uppmanar svenskarna att ha ”fysisk och mental beredskap” att leva med viruset under hela nästa år.

Regeringens planering sträcker sig ända fram till våren 2022. I regeringskansliets interna handlingar lyftes tidigt en oro för sänkt försvarsförmåga och för att kritiken mot Sveriges strategi skulle påverka tillgången till vaccin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in