Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 00:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regioner-gar-emot-egna-riktlinjer-later-patienter-valja-etniskt-svenska-lakare/

SVERIGE

Regioner går emot egna riktlinjer – låter patienter välja etniskt svenska läkare

”Antingen har man inte nått ut, eller så var riktlinjerna inte värda mer än att det skulle se fint ut på papper”, säger ST-läkaren Ayda Shaker.
Foto: Lisa Mattisson

En rad svenska regioner följer inte sina egna riktlinjer om att patienter inte får välja vårdpersonal baserat på etnicitet, kan DN avslöja.

Det visar den fortsatta granskningen av hur vårdgivare låter patienter välja vård av etniskt svenska läkare.

– Det är ju en dubbelmoral. Antingen har man inte nått ut, eller så var riktlinjerna inte värda mer än att det skulle se fint ut på papper, säger ST-läkaren Ayda Shaker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.