Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 23:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/regioner-sparar-halften-av-vaccindoserna-vi-ar-osakra-pa-leveranserna/

SVERIGE

Regioner sparar hälften av vaccindoserna: ”Vi är osäkra på leveranserna”

Flera regioner väljer att spara doserna av vaccinet mot covid-19 i en buffert, trots att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vaccinera med samtliga doser.
Foto: Johan Nilsson/TT

Folkhälsomyndigheten rekommenderar regionerna att använda alla vaccindoser som delas ut. Trots det sparar flera regioner, bland andra Stockholm, Skåne och Västra Götalandsregionen, på hälften av doserna de får.

– Vi är osäkra på leveranserna. I takt med att vi ser att leveranserna är stabila får vi omvärdera detta, säger Västra Götalandsregionens vaccinsamordnare Kristine Rygge.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.