Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 09:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/rekordstor-vargjakt-i-vinter/

SVERIGE

Rekordstor vargjakt i vinter

Rekordmånga vargar får skjutas vid jakten i vinter. Men Sveriges jägare vill att fler ska skjutas.

TT Text

Sammanlagt får 75 vargar i fem län skjutas, har länsstyrelserna beslutat. Efter förra inventeringen gjordes bedömningen att det finns cirka 460 vargar i Sverige.

Svenska jägareförbundet vill att minst 100 vargar ska skjutas.

”Det första steget måste vara att minska stammens storlek. Då behövs en tilldelning som med bestämdhet leder till detta”, säger förbundsordförande Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Jägarnas riksförbund konstaterar att även om 75 vargar är en höjning mot fjolåret innebär det ändå ingen större lättnad eller att vargstammen minskar.

Vargjakt får bedrivas i Dalarnas län, Gävleborgs län, Värmlands län, Västmanlands län och Örebro län. Jakten inleds den 2 januari nästa år och pågå som längst till och med den 15 februari.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt