Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 01:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/rena-gottebordet-nu-ligger-farbondens-betesmarker-mitt-i-ett-vargrevir/

SVERIGE

”Rena gottebordet” – nu ligger fårbondens betesmarker mitt i ett vargrevir

I början av året konstaterade länsstyrelsen att Skåne har fått sitt första vargrevir i modern tid. Fårbonden Ulf Pyk har två vargangrepp färskt i minnet. Vid ena tillfället dödades ett sjuttiotal får. Nu är han rädd att det ska hända igen.
I början av året konstaterade länsstyrelsen att Skåne har fått sitt första vargrevir i modern tid. Fårbonden Ulf Pyk har två vargangrepp färskt i minnet. Vid ena tillfället dödades ett sjuttiotal får. Nu är han rädd att det ska hända igen. Foto: Anders Hansson

RAVLUNDA. Skåne har fått sitt första vargrevir i modern tid. En etablering som ligger helt i linje med den rovdjurspolitik som riksdagen tidigare klubbat igenom, enligt länsstyrelsen. En utveckling som kan få katastrofala följder, enligt fårbonden Ulf Pyk.

Hans betesmarker ligger nämligen mitt i vargarnas revir.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in