Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/riksrevisionen-i-mote-dar-hog-militar-i-myanmar-var-hedersgast/

SVERIGE

Riksrevisionen i möte där hög militär i Myanmar var hedersgäst

Aung San Suu Kyi, som under många år hyllats som frihetsledare, har kritiserats för att ha försvarat folkmordet på rohingyerna. Hon vann valet 2020 men avsattes i samband med militärkuppen i februari, och dömdes nyligen till fängelse efter en kritiserad rättegång.
Foto: STR

I november deltog Riksrevisionen i ett möte om internationellt samarbete lett av Myanmar. Hedersgäst och en av talarna var Myanmars vice överbefälhavare. Riksrevisionens närvaro på mötet får kritik av människorättsaktivister i Myanmar, som menar att Sverige legitimerar militärjuntan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.