Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 05:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/riksrevisionens-coronakritik-borde-gjorts-mer-tidigare-for-att-sakra-skyddsutrustning/

SVERIGE

Riksrevisionens coronakritik: Borde gjorts mer tidigare för att säkra skyddsutrustning

Först när smittspridningen var ett faktum i Sverige påbörjades ett nationellt arbete för att säkerställa tillgången på skyddsutrustning för vård- och omsorgspersonal, konstaterar Riksrevisionen.
Först när smittspridningen var ett faktum i Sverige påbörjades ett nationellt arbete för att säkerställa tillgången på skyddsutrustning för vård- och omsorgspersonal, konstaterar Riksrevisionen. Foto: Jenny Ingemarsson

Regeringen och flera berörda myndigheter misslyckades med att säkra tillgången på personlig skyddsutrustning under pandemin. Det slår Riksrevisionen fast i en färsk rapport.

– Vi menar att regeringens åtgärder kom i gång sent, säger projektledare Henrik Segerpalm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.