Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-25 21:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/romina-pourmokhtari-sabuni-saknar-ibland-liberal-grund/

2 min 45 sek. ”Jag fick vara barn och komma hem till föräldrar som hjälpte mig med läxorna, andra fick snarare gå hem och ta hand om sina föräldrar. ” På Örskolan i Hallonbergen såg LUF:s Romina Pourmokhtari hur privilegierad hon var.
SVENSK POLITIK

Romina Pourmokhtari: Sabuni saknar ibland liberal grund

Liberala ungdomsförbundet tänker arbetsvägra i valet, om inte partiledningen sätter tydligare gräns mot SD.

– Jag kan inte se mina medlemmar kampanja om de inte känner att de gör det för liberala ideal, säger LUF:s ordförande Romina Pourmokhtari.

Just nu har hon litet hopp. Hon säger att partiet har en snurrande kompass och att Nyamko Sabuni behöver en ideologisk vakthund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 6 ”Library lover” stod det på Romina Pourmokhtaris nyckelband när hon var elev här på Örskolan. Nu ska biblioteket rivas och lokalen är utrymd och öde.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 6 Romina Pourmokhtari växte upp i ett av husen här, nära skolan, men brukade cykla förbi några pastellfärgade hus från förra sekelskiftet i den äldre delen av Sundbyberg som hon dagdrömde om. Nyligen flyttade hon in där.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 6 På Örskolan i Sundbyberg såg LUF:s Romina Pourmokhtari hur privilegierad hon var. ”Jag fick vara barn och komma hem till föräldrar som hjälpte mig med läxorna, andra fick snarare gå hem och ta hand om sina föräldrar. De barnen gav lärarna upp om.” Skolpolitiken bidrog till att hon gick med i Liberalerna.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 6 Pourmokhtari är ofta på kollisionskurs med Sabuni, men kandiderar ändå själv för Liberalerna i valet. ”Man kan ju rösta på mig som en investering för ett parti som är lite mer som jag vill”, säger hon.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 5 av 6 ”Jag bölade rakt ut på mitt kontor när flashen kom om att min klasskamrat dömts till livstid för mord”. Romina Pourmokhtari säger att hon vill arbeta för att ge alla barn bättre möjligheter att klara skolan och undvika kriminalitet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 6 av 6 På Örskolan i Sundbyberg såg LUF:s Romina Pourmokhtari hur privilegierad hon var. ”Jag fick vara barn och komma hem till föräldrar som hjälpte mig med läxorna, andra fick snarare gå hem och ta hand om sina föräldrar. De barnen gav lärarna upp om.” Skolpolitiken bidrog till att hon gick med i Liberalerna.
Foto: Thomas Karlsson