Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/rullstolsburen-student-fick-fira-utspringet-sjalv/

SVERIGE

Rullstolsburen student fick fira utspringet själv

En rullstolsburen gymnasieelev i Göteborg tvingades på sin student springa ut ensam genom en separat dörr, när klasskamraterna fick springa ut till musik och mötas av jubel från sina familjer.

TT Text

Diskrimineringsombudsmannen (DO) ska nu utreda fallet, skriver Göteborgs-Posten.

Det officiella utspringet var bara tillgängligt för gående elever eftersom utgången endast kunde nås genom att gå upp för en trappa, står det i anmälan till DO.

Den berörda eleven hade gått på skolan i i tre och ett halvt år.

– Vi tittar på vad som har hänt och jag upplever att det var någon form av kommunikationsmiss som gjordes inför den här avslutningen, säger Mona Göstasson, utbildningschef för gymnasiesärskolan, till GP.

– Efter sommaren ska vi utreda det här ordentligt och se till att det inte händer igen, självklart, tillägger hon.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt