Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 00:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/s-i-stockholm-nominerar-magdalena-andersson/

SVENSK POLITIK

S i Stockholm nominerar Magdalena Andersson

Foto: Magnus Hallgren

Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholm nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande.

– Det har funnits ett väldigt starkt stöd för Magdalena Andersson, säger distriktsordförande Anders Ygeman.

Uppdatering 2021-09-13 klockan 21.03: Texten har tillfogats en rättelse

Majoriteten av de 26 partidistrikten har nu nominerat Magdalena Andersson som ny partiordförande.

Anders Ygeman, ordförande för S i Stockholm tillika energiminister, säger att stödet för Magdalena Andersson har varit starkt hos distriktets föreningar och medlemmar.

– Jag tror att många medlemmar värdesätter hennes erfarenhet. Magdalena Andersson har en erfaren att hantera kriser som ingen i oppositionen är i närheten av, säger han.

Hittills har inget distrikt gått ut med någon annan nominering än Andersson. Även ungdomsförbundet SSU och LO har visat sitt stöd för henne, men de gör inga formella nomineringar till partiordförandeposten.

Läs mer: Andersson har stöd av majoritet av S-ombuden

Det är vid partikongressen i början av november som Stefan Löfven ska få en efterträdare.

Anders Ygeman säger att samarbetet med den nuvarande finansministern alltid har varit väldigt bra.

– Jag tycker att hon har en förmåga att förena en ideologisk kompassriktning med vardaglig pragmatism på ett sätt som jag ofta tycker saknas i svensk politik.

Rättelse: I en tidigare version av texten stod fel partidistrikt. Rätt är att Socialdemokraternas partidistrikt i Stockholm nu nominerar Magdalena Andersson.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt