Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/s-toppens-ledarskap-i-botkyrka-utreddes-redan-2017/

SVERIGE

S-toppens ledarskap i Botkyrka utreddes redan 2017

Emanuel Ksiazkiewicz och Tuva Lund har jobbat tillsammans med Ebba Östlin inom Socialdemokraterna i Botkyrka i över tio år. Nu riktar de kritik mot hennes sätt att leda partiet och kommunen.
Foto: Jonas Lindkvist

Petningen av S-toppen i Botkyrka, Ebba Östlin, har enligt kritiker med hennes ledarstil att göra. Redan 2017 gjordes en intern utredning om hennes sätt att styra partiet, enligt uppgifter till DN. Kritik kommer också från tidigare chefer i kommunen.

– Jag kan förstå att det uppstår konflikter, hon är en stark ledare som vill ha saker och ting på ett visst sätt, säger en tidigare förvaltningschef som uppskattat Ebba Östlins ledarstil.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.