Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 18:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sa-formade-svininfluensan-fhms-hantering-av-covid-pandemin/

SVERIGE

Så formade svininfluensan FHM:s hantering av covid-pandemin

”Det finns en intellektuell fyrkantighet hos de i toppen på FHM. Det här är inte människor som ändrar sig i första taget”, säger Johan Anderberg. I hans bok framgår att Anders Tegnell är utvald av Johan Giesecke för just de egenskaperna.
Foto: Alexander Mahmoud, Ali Lorestani/TT

Under svininfluensan tog Sverige pandemispåret längst i världen och massvaccinerade trots rapporter om låg dödlighet.

Det vägvalet har avgjort hur Folkhälsomyndigheten hanterat coronapandemin, enligt en ny bok av journalisten Johan Anderberg.

Boken beskriver hur ”fyrkantiga gubbar” på FHM och tre antaganden om smittan gjort att Sverige valt en coronaväg som är unik i världen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.