Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sa-lars-sd-upp-for-ett-maktskifte-har-ar-tentan/

SVENSK POLITIK

Så lärs SD upp för ett maktskifte – här är tentan

Tolv år efter att SD kom in i riksdagen gör sig partiet redo för en ny era. Makten är nu inom räckhåll. Henrik Vinge, gruppledare och vice partiledare för SD, har låtit riksdagsledamöterna skriva tenta.
Foto: Lisa Mattisson

Tre blev underkända och två fick guldstjärna.

Det blev resultatet när Sverigedemokraternas riksdagsledamöter fick sätta sig i skolbänken för att skriva tenta. Syftet: Att förbereda sig inför ett maktskifte.

– Fördelen med sverigedemokrater är att de fattar vad de inte fattar. De vet vilka luckor de har, säger Mikael Sandström (M) som varit med och utbildat partiets tjänstemän.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.