Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 15:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sa-ska-stockholm-hjalpa-ukrainska-flyktingar-att-fa-jobb/

SVERIGE

Så ska Stockholm hjälpa ukrainska flyktingar att få jobb

Karin Ernlund, (C) integrations- och arbetsmarknadsborgarråd och finansborgarråd och Anna König Jerlmyr (M) vill så snart som möjligt se till att staden matchar ukrainska flyktingar till jobb eller utbildning.
Foto: Ulrika By

Stockholms stad tar nu höjd för att så snart det är möjligt bereda väg för de ukrainare som flytt till Sverige att matchas till jobb eller utbildning.

– Alla hoppas att kriget snart är över, men det är viktigt att vi är beredda och gör allt vi kan för att underlätta för dem som är här, säger Karin Ernlund, (C) integrations- och arbetsmarknadsborgarråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.