Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 06:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sa-ska-stockholms-natur-fanga-upp-mer-koldioxid/

SVERIGE

Så ska Stockholms natur fånga upp mer koldioxid

Ärvinge groddamm rymmer både paddor, grodor och mindre vattensalamandrar. Dammen bidrar både till ökad biologisk mångfald och trivsel och minskar klimatpåverkan, säger klimatborgarråd Katarina Luhr (MP).
Foto: Paul Hansen

Snart ska hela Sveriges kolförråd i skog och mark kartläggas och Stockholm är först ut. Resultatet visar överraskande att huvudstadens natur är en kolsänka som tar upp mer koldioxid än den själv släpper ut.

– Det visar att naturen gör skillnad och att vi måste skapa mer natur när vi bygger, inte mindre, säger klimatborgarråd Katarina Luhr (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.