Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 16:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sd-utbrytare-i-allians-med-vanstern-spelet-bakom-den-politiska-kuppen-i-skurup/

SVERIGE

SD-utbrytare i allians med Vänstern – spelet bakom den politiska kuppen i Skurup

Babak Rahimi (V) har fått frågor från Vänsterpartiets riksorganisation om det nya samarbetet med avhoppande sverigedemokrater.
Foto: Emil Malmborg

Hemliga möten. En sverigedemokratisk utbrytargrupp. Och ett plötsligt angrepp. I veckan har en allians av vänsterpartister, socialdemokrater, liberaler och avhoppande sverigedemokrater tagit första steget för att försöka ta makten över Skurup.

Men även på riksnivå får den skånska turbulensen konsekvenser. Kan vänsterpartister och socialdemokrater samarbeta med (avhoppande) SD-politiker nu?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.