Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sjukhusens-overtid-under-pandemiaren-motsvarar-hundratals-heltidstjanster/

SVERIGE

Sjukhusens övertid under pandemiåren motsvarar hundratals heltidstjänster

”Vi kan inte sluta vårda patienter, men de som tar kostnaden för det nu är personalen i hälso- och sjukvården”, säger Jenny Myrgren, anestesisjuksköterska och förtroendevald i Vårdförbundet på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.
Foto: Jenny Ingemarsson

Drygt 450 heltidstjänster per år. Så mycket extra arbete blev det för sjuksköterskorna vid fem av Sveriges största sjukhus under åren 2020 och 2021, visar DN:s genomgång av uttaget av övertid.

– Skulle vi inte jobba övertid så skulle vi inte ens klara av vårt basuppdrag i vården, säger Jenny Myrgren, sjuksköterska på Sahlgrenska i Göteborg och förtroendevald i Vårdförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.