Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 12:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skarpnacksbor-vi-maste-motarbeta-kanslan-av-att-vi-borjat-vanja-oss-vid-skottlossningar/

SVERIGE

Skarpnäcksbor: ”Vi måste motarbeta känslan av att vi börjat vänja oss vid skottlossningar”

Magnus Braun, socionom och Hanna Jakhammar, enhetschef inom socialförvaltningen i Skarpnäck, betonade på onsdagen vikten av att finnas till hands för att möta oroliga medborgare. ”Det är en sorg för hela stadsdelen när det skjuts”, säger de.
Foto: Ali Lorestani

STOCKHOLM. Uppgivna, frustrerade – men också engagerade. Dagen efter att en 18-årig kvinna i Skarpnäck skottskadats med vad som misstänks vara ett automatvapen är stämningen tung bland medborgarna.

– Vi måste göra allt vi kan för att motarbeta känslan av att vi börjat vänja oss vid skottlossningar, säger Jannica Forsström.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.