Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skogsbrand-utanfor-norrkoping/

SVERIGE

Skogsbrand utanför Norrköping utreds som mordbrand

Brandmän på plats i Vrinneviskogen på torsdagseftermidagen.
Brandmän på plats i Vrinneviskogen på torsdagseftermidagen. Foto: MagnusAndersson/TT

Branden som härjade i Vrinneviskogen i Norrköpings kommun på torsdagen är nu släckt. Ingen skadades i branden, som orsakade stor förstörelse och som polisen utreder som mordbrand.

Släckningsarbetet pågick under stora delar av torsdagseftermiddagen och det dröjde till strax efter 19 innan räddningstjänsten bedömde situationen som under kontroll.

Räddningstjänsten kunde dra runt slang runt branden och fick på så sätt bättre kontroll över området. Två helikoptrar, som vardera släppte ner 1.500 liter åt gången, användes för vattenbombning.

Helikopter användes i släckningsarbetet.
Helikopter användes i släckningsarbetet. Foto: MagnusAndersson/TT

När branden härjade som värst var det påverkade området mellan 13 till 14 hektar.

– Skogsägarna har egen personal som kommer in under kvällen som ska vara kvar över natten och vaka över stället, säger Morgan Wass, presstalesperson på räddningstjänsten Östra Götaland.

Det kommer att krävas flera dagars bevakning efter branden, uppger räddningstjänsten.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och uppmanar allmänheten att ringa in med eventuella tips som kan ha betydelse för utredningen.

Ämnen i artikeln

Norrköping
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt