Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-19 22:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skott-riktades-mot-lagenhet-en-person-skadad/

SVERIGE

Skott riktades mot lägenhet – en man skadad

Poliser på plats vid avspärrningarna kring Stadionområdet i Malmö.
Poliser på plats vid avspärrningarna kring Stadionområdet i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern har skadats i samband med en skottlossning mot en lägenhet i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Polisen fick på måndagsförmiddagen flera larmsamtal om skottlossning i stadsdelen Lorensborg i Malmö. En man skadades vid tillfället och fördes med ambulans till sjukhus.

– Det har skjutits mot en lägenhet. I samband med det har en person inne i lägenheten kommit till skada. Vi har ingen uppgift om skadeläge men det ska inte röra sig om livshotande skador, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen är på plats i området och genomför nu en rad utredningsåtgärder. Gården kring flerfamiljshuset har spärrats av.

– Vi har en pågående jakt efter gärningsman eller gärningsmän, säger Jimmy Modin.

Finns vittnen till händelsen?

– Ja, det finns vittnesuppgifter.

Finns det någon hotbild mot personer i huset?

– Det är för tidigt att svara på, det är sådant som utredningen får visa.

Vid lunchtid passerade flera som bor i området avspärrningarna för att se vad som hänt. Rolf Hansson, som bor några hus bort, tycker att kvarteret har förändrats på senare år.

– Jag har bott här i 15 år men det är nu på senare år som här har varit öppen knarkförsäljning. Jag ser det från min lägenhet, säger Rolf Hansson.

Han beskriver hur ungdomar kommer och lägger ner saker vid en häck intill ett av husen, ringer ett samtal och lämnar platsen.

– Några minuter senare kommer någon annan och hämtar det. Det är inte lönt att ringa polisen, då skulle man ringa dem varje halvtimme, säger Rolf Hansson och tillägger:

– Men det är skandal. Det här var ett fint område förr.

Ämnen i artikeln

Polisen
Malmö
Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt