Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 06:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skottlossning-i-bostadsomrade-utanfor-boras/

Sverige

Skottlossning i bostadsområde utanför Borås

Strax efter klockan sex på morgonen larmades polisen till ett samhälle i Marks kommun söder om Borås efter uppgifter om skottlossning.

De personer som ringde polisen uppgav att de hört flera skott avlossas i bostadsområdet i orten Fritsla, runt 2,5 mil söder om Borås, vilket Borås Tidning var först med att rapportera.

– Det är några personer i området som säger sig ha hört skott, men vi har än så länge inte hittat några tomhylsor så i nuläget har vi ingen målsägande, ingen misstänkt och inget som visar att det har varit en skottlossning, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.

Händelsen utreds dock som grovt vapenbrott och polisen använder en hund tränad att söka efter vapen och ammunition för att försöka hitta någonting som styrker vittnesuppgifterna om en skottlossning.

– Det kan vara någon som jagar, även om älgjakten inte har börjat ännu. Det skulle också kunna vara någon som testar ett vapen och som har tagit med sig tomhylsorna, säger Thomas Fuxborg.

Läs mer om vad som händer i Västsverige.

Ämnen i artikeln

Borås
Mark
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt