Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skr-bad-om-lagandring-for-att-skydda-demensboenden-fran-corona-regeringen-sade-nej/

SVERIGE

SKR bad om lagändring för att skydda demensboenden från corona – regeringen sade nej

Personer med demenssjukdom som bor på gruppboenden riskerar att smitta andra med covid-19, varnade SKR i våras. Kraven på regeländringar fick nej av regeringen.
Foto: Pontus Lundahl/TT

När coronaepidemin bröt ut varnade äldreomsorgen för att demenssjuka som rör sig fritt på sina boenden riskerade att sprida smittan. Sveriges kommuner och regioner bad regeringen om regeländringar för att minska smittrisken, men fick nej.

Ett knappt halvår efter att det nya coronaviruset nått Sverige riktar chefen för socialtjänst på SKR skarp kritik mot socialminister Lena Hallengrens (S) agerande.

– Regeringen har svikit socialtjänsten, säger Åsa Furén Thulin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.