Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skyddade-boenden-saknar-ofta-stodinsatser-for-barn/

SVERIGE

Skyddade boenden saknar ofta stödinsatser för barn

– Det är synnerligen märkligt att vi 2021, nu när våldet mot kvinnor är uppe på agendan, parallellt har en insats i samhället för våldsutsatta som är helt oreglerad, säger Catarina Berndtsson, områdeschef för Göteborgs stadsmission.
Foto: Tomas Ohlsson

Varje år vistas tusentals barn i skyddade boenden för våldsutsatta tillsammans med sina mammor. Samtidigt finns det i dag inget krav på att erbjuda barnen stödinsatser.

För att lyfta barnens röster driver Göteborg och Linköpings stadsmissioner skyddade boenden med särskilt fokus på barnrättsperspektivet.

– Tar vi inte hand om de här barnen är risken stor att de utvecklar egna livssituationer där de själva blir både offer och förövare för våldet, säger Catarina Berndtsson, områdeschef för Göteborgs stadsmission.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.