Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 03:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/skyddade-boenden-saknar-ofta-stodinsatser-for-barn/

SVERIGE

Skyddade boenden saknar ofta stödinsatser för barn

– Det är synnerligen märkligt att vi 2021, nu när våldet mot kvinnor är uppe på agendan, parallellt har en insats i samhället för våldsutsatta som är helt oreglerad, säger Catarina Berndtsson, områdeschef för Göteborgs stadsmission.
– Det är synnerligen märkligt att vi 2021, nu när våldet mot kvinnor är uppe på agendan, parallellt har en insats i samhället för våldsutsatta som är helt oreglerad, säger Catarina Berndtsson, områdeschef för Göteborgs stadsmission. Foto: Tomas Ohlsson

Varje år vistas tusentals barn i skyddade boenden för våldsutsatta tillsammans med sina mammor. Samtidigt finns det i dag inget krav på att erbjuda barnen stödinsatser.

För att lyfta barnens röster driver Göteborg och Linköpings stadsmissioner skyddade boenden med särskilt fokus på barnrättsperspektivet.

– Tar vi inte hand om de här barnen är risken stor att de utvecklar egna livssituationer där de själva blir både offer och förövare för våldet, säger Catarina Berndtsson, områdeschef för Göteborgs stadsmission.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in