Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/slackt-julbelysning-och-mindre-varme-sa-ska-kommunerna-klara-elkrisen-i-vinter/

SVERIGE

Släckt julbelysning och mindre värme – så ska kommunerna klara elkrisen i vinter

Stockholm skär ned på julbelysningen i år, med cirka 30 procent jämfört med en normal jul, och juleljusen släcks helt på vardagsnätter.
Foto: Magnus Hallgren

Nu rustar kommunerna för att spara el i vinter. Släckt julbelysning, sänkta temperaturer och begränsade öppettider i sporthallar är några akuta åtgärder när kommunerna jagar energibovar.

– Vi begränsar julbelysningen i Stockholm i år, det är mer en symbolhandling för att visa att vi gör något, säger infrastrukturchef Peter Granström.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.