Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/smhi-flaggar-for-hoga-temperaturer-i-stora-delar-av-landet/

SVERIGE

SMHI flaggar för höga temperaturer i stora delar av landet

Bianca Fernström och dottern Stella Fernström plaskar gärna på Långholmen i centrala Stockholm. "Men det känns såklart lite oroväckande med värmen med tanke på klimatet". Pappan Nils Bendt (till höger) instämmer: ”Axel gillar att bada men när det blir för varmt håller vi oss inomhus istället”.
Bianca Fernström och dottern Stella Fernström plaskar gärna på Långholmen i centrala Stockholm. "Men det känns såklart lite oroväckande med värmen med tanke på klimatet". Pappan Nils Bendt (till höger) instämmer: ”Axel gillar att bada men när det blir för varmt håller vi oss inomhus istället”. Foto: Daniel Costantini

Den dallrande hetta som har brett ut sig över landet den senaste veckan är inte bara av godo. SMHI flaggar för att värmen kommer att hålla i sig och på Stockholms akutmottagningar ökar belastningen.
– Situationen ställs på sin spets under en varm sommar, säger överläkaren Johan Styrud.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.