Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/smitta-pa-runt-50-grundskolor-i-goteborg/

Sverige

Smitta på runt 50 grundskolor i Göteborg

Verksamheten vid tre skolenheter i Göteborg har drabbats på grund av att personal och elever har smittats med det nya coronaviruset. Totalt finns nu smittan på runt 50 grundskolor i Göteborg, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg.

På runt 50 skolor i Göteborg har enstaka fall av covid-19 upptäckts bland personal eller elever. På ett fåtal skolor har smittan spridit sig varför man tvingats vidta åtgärder som påverkat undervisningen.

Som DN tidigare berättat beslutade Fjällboskolan i Utby i östra Göteborg att skicka hem alla fjärde- och femteklassare, sedan fem elever konstaterats vara smittade.

Enligt P4 Göteborg har ytterligare två skolenheter drabbat av en smittspridning som tvingat skolorna att vidta åtgärder. Några planer på att stänga skolor finns dock inte i nuläget, uppger grundskoleförvaltningens covidsamordnare Anders Andrén för P4 Göteborg.

Läs DN:s nyheter från Göteborg.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt