Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/snon-orsakar-stora-problem-i-sundsvall/

Sverige

Snön orsakar stora problem i Sundsvall

Emelie Wester promenerar till jobbet och säger att hon snöovädret inte inneburit så stora konsekvenser för henne.
Emelie Wester promenerar till jobbet och säger att hon snöovädret inte inneburit så stora konsekvenser för henne. Foto: Mats Andersson

Snön har vräkt ned över Sundsvall sedan måndagen. Stängda skolor och indragen busstrafik har ställt till med problem för invånarna.

– Jag har en kompis som bor i Gnarp som inte kom hem i går kväll, för hon blev så orolig på vägen. Så hon vände om och sov hos sina föräldrar i stället, säger Emelie Wester.

Efter många timmars intensivt snöande har SMHI tagit bort klass 3-varningen för Medelpad. Ovädret har orsakat stora problem i Sundsvall. Tågbanan till Umeå stängdes redan på måndagen, på tisdagsmorgonen orsakade en nedriven elledning stopp på linjen Ånge. Skolorna höll inte öppet på tisdagen och busstrafiken är inställd.

Det har varit svårt att ta sig fram. Det märkte Magnus Lindh, som körde fast med bilen på väg till jobbet imorse. När han kom fram till arbetsplatsen, byggvaruhuset Beijer, fick han lägga hela morgonen på att skotta anläggningen.

– Folk verkade ha skottat sina egna uppfarter men sedan bara låtit snön ligga kvar ute på vägen. Så jag fick gå ur och börja skotta mig fram så jag kunde komma till jobbet och skotta vidare där, säger han till DN.

Magnus Lindh fick börja arbetsdagen med att skotta.
Magnus Lindh fick börja arbetsdagen med att skotta. Foto: Mats Andersson

Emelie Wester säger att ovädret inte har påverkat henne så mycket eftersom hon promenerar till jobbet.

– Men jag tänker att vi inte ska ge oss ut och handla i dag i alla fall. Så jag är glad att vi varit och storhandlat nyligen.

Mattias Eklöf trodde snöovädret skulle vara mycket värre. ”Om det här är en klass 3-varning, vad går då skalan till
Mattias Eklöf trodde snöovädret skulle vara mycket värre. ”Om det här är en klass 3-varning, vad går då skalan till Foto: Mats Andersson

Systemutvecklaren Mattias Eklöf trodde med tanke på prognosen och varningsnivån att vädret skulle vara mycket värre än det är.

– Om det här är en klass tre-varning, vad går skalan då till? Hundra? Det måste väl finnas värre än så här.

Vid 13.30 klass 3-varnade SMHI för snöfall i östra Ångermanland, för resten av länet gällde klass 2. Det väntas sluta snöa någon gång under onsdagen.

Ämnen i artikeln

Väder
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt