Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/sokinsats-efter-forsvunnen-12-aring-i-falun/

Sverige

Försvunna flickan i Falun hittad

En tolvårig flicka försvann i Falun vid 18-tiden på tisdagskvällen. Polisen sökte under natten och kallade in militär och luftburen förstärkning.

På onsdagsmorgonen påträffade flickans pappa henne vid ett elljusspår i sökområdet.

Den 12-åriga flickan lämnade hemmet i Falun vid 18-tiden på tisdagskvällen för att rasta familjens hund, men kom aldrig tillbaka. Efter tre timmar anmälde familjen henne försvunnen.

Polisen sökte efter flickan under natten och meddelade tidigt på onsdagsmorgonen att man klassade insatsen som en ”statlig räddningstjänst”, vilket ger dem möjlighet att använda mer samhällsresurser i sökandet.

Under morgonen kallades såväl militär som polishelikopter och polisens drönare in för att ta hjälp i sökandet efter flickan.

Vid 07.30-tiden anträffades flickan vid ett elljusspår av sin pappa, som letat med fyrhjuling i området. Han ska därefter ha varit i kontakt med militären och sökandet kunde avbrytas.

Flickan mår bra efter omständigheterna, skriver polisen på sin hemsida.

I nuläget misstänker polisen inte att brott har begåtts. Enligt polisen har flickat gått vilse.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt