Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/spridning-av-virusvarianter-har-stannat-av/

SVERIGE

Spridning av virusvarianter har stannat av

Spridningen av de brasilianska och sydafrikanska virusvarianterna har varit kopplade till lokala utbrott, säger Anders Tegnell.
Spridningen av de brasilianska och sydafrikanska virusvarianterna har varit kopplade till lokala utbrott, säger Anders Tegnell. Foto: Claudio Bresciani/TT

Medan den brittiska virusvarianten tagit över i Sverige har spridningen av varianterna från Sydafrika och Brasilien avstannat när lokala utbrott kommit under kontroll.

– De har uppenbarligen inte samma förmåga att ta över smittspridningen i samhället som den brittiska, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.