Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 13:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/stenkastning-mot-danskar-paverkar-bornholms-turistsasong-en-form-av-terrorism/

SVERIGE

Stenkastning mot danskar påverkar Bornholms turistsäsong: ”En form av terrorism”

Bornholmaren Michael Kofoed är kritisk till att den svenska polisen inte lyckats gripa någon för stenattackerna mot danska bilister.
Bornholmaren Michael Kofoed är kritisk till att den svenska polisen inte lyckats gripa någon för stenattackerna mot danska bilister. Foto: Anders Hansson

En man blev blind och fick tänderna krossade. Stenkastningen mot danska bilister på E65 mellan Malmö och Ystad sätter skräck i Bornholmsresenärer. Nu ser ön hur sommarturisterna sviker.

– Det är en form av terrorism, säger öbon Michael Kofoed.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.